Ballindalloch Single Malt Whisky:
De Ballindalloch Distillery is in vergelijking tot enkele van zijn buren een (zeer) kleine distilleerderij te noemen. De productie (-capaciteit) is de afgelopen jaren 100.000 liter pure alcohol per jaar geweest. Er wordt 5 dagen per week geproduceerd, wat meteen betekent dat het fermentatieproces in de houten washbacks erg lang is. Het overbruggen van het weekend speelt hierbij een grote rol. De fermentatie van gemiddeld 130 uur zorgt ervoor dat de ketels gevuld worden met een zeer zuiver wort. Vervolgens worden de ketels langzaam opgestookt en wordt het kookpunt van de ketels sterk onder controle gehouden zodat het distillatieproces ervoor zorgt dat de alcoholdampen licht en zuiver zijn als zij over de top gaan. Vervolgens komen deze in de ouderwetse wormtubs terecht die juist wat warmer worden gehouden zodat de dampen langzamer afkoelen en ook hier weer veel kopercontact hebben. Dit alles om de uiteindelijke whisky zo veel mogelijk smaak mee te geven op een zo zuiver mogelijke ondergrond.
Vervolgens rijpt de whisky natuurlijk in de allerbeste vaten in een warehouse op het landgoed.
Ballindalloch 2016 single Cask Bourbon Barrel No 31 for BeNeLux 59,2%
Neus: een combinatie van appel en “All Spice” met Wine Gums, kaarsvet en wilde heidebloemen. Dan nootmuskaat, zeezout, perzik en verse vanille, Met water meer fruit, maar ook noga en houtsnippers en gedragen leer.
Smaak: een rijk en vol mondgevoel vraagt meteen om aandacht met vers fruit uit de boomgaard, groene mango, met karamel en witte chocolade. Ananas en dennenappel combineren heerlijk met eikenkruiden.
Finish: indrukwekkend zonder scherp randje. De smaken komen in lagen en zorgen voor een lange, maar tegelijkertijd zachte finish.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen