Black Tot Historic Solera is een decadente en elegante rum die is gerijpt in eikenhouten vaten die zijn gekruid met Pedro Ximénez en Oloroso Sherries, voordat hij verder is gerijpt via een traditioneel Solera-proces met 3 lagen.
De magie van Solera ligt in het mengen van rums van verschillende leeftijden. De jongere rum interageert met de geconcentreerde essentie van oudere expressies en krijgt met elke stap rijkere kenmerken. Dit voortdurende huwelijk tussen deze verschillende rijpende rums resulteert in een rum met opmerkelijke diepte en karakter.
Onze Black Tot Historic Solera pronkt met smaken van pure chocolade, pruimen en vijgen. Hij is het lekkerst puur en in gedurfde cocktails met rum.
Het solera-proces, dat traditioneel wordt gebruikt bij de productie van sherry, is meesterlijk aangepast voor Black Tot Historic Solera-rum, wat resulteert in een spirit van ongeëvenaarde rijkdom en complexiteit. Gemaakt met behulp van een authentiek drielaags, 70 jaar oud Sherry-vat-solera-systeem, heeft deze rum diepe, genuanceerde smaken die niet kunnen worden gereproduceerd met nieuwere, gekruide vaten.
Voordat we onze 46-sterke sherry butt-solera betreden, rijpen we onze bekroonde Black Tot Finest Caribbean-rum verder in zowel oloroso- als PX-sherryvaten gedurende maximaal 2 jaar. Alleen al door deze rijping ontwikkelt de rum rijke smaken zoals gedroogd fruit en winterse kruiden, die vervolgens worden toegevoegd aan onze drielaags solera. Na een jaar in elke criadera (laag) te hebben doorgebracht, wordt een deel van de oudste rum getrokken om te bottelen. Het vat wordt vervolgens aangevuld met rum uit de volgende laag, waardoor het proces naadloos door de lagen heen kan gaan.
De laatste criadera, bekend als de solera, behoudt altijd een deel van de originele rum, wat ervoor zorgt dat elke fles een mix is van rums van verschillende leeftijden. Deze methode voegt diepte, complexiteit en de unieke smaken van Jerez toe, wat resulteert in een consistente hoge kwaliteit rum die anders smaakt dan alle andere.
Smaakbeschrijving
Neus
Aanvankelijke tonen van rum en rozijnenfudge en chocolade bedekte cappuccino creëren een zalvende sensatie. Gedroogde cranberry en rode bessen ontwikkelen zich met geroosterde kaneelstokjes en lichte gember. Na verloop van tijd komen rozijnen, pure chocolade en hints van kardemomkruiden naar voren.
Smaak
Dik en omhullend met smaken van notenmelkchocolade, rijpe vijgen en sinaasappelolie. Hints van espressokoffie complimenteren de zoetheid terwijl roze grapefruit en citroenolie zich opbouwen rond de bedwelmende tonen van rozijnen, pruimen en gebakken banaan. Het tropische fruit blijft zich opbouwen samen met een rijke zoetheid die lijkt op Chantilly-room met een donkere chocoladedruppel.
Afdronk
Een aangename droogheid die wat van de lichte kruiden van nootmuskaat en gemalen kaneel draagt, terwijl de smaak van bessen en rozijnen blijft hangen.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen