Deze United "S" is een combinatie van de distillaten uit de Karuizawa ketel en de met hout gestookte ketel. Dit laatste distillaat is veel zwaarder en geeft deze whisky meer karakter mee. In het recept is zowel Japans als Europees gerst gebruikt, waarvan een klein deel geturfd is. De rijping heeft plaats gevonden in ex-bourbon barrels, ex-bourbon quarter casks en vaten van nieuw eikenhout.
Het huwelijk, na minstens 3 jaar separate rijping, tussen de 2 distillaten geeft deze whisky een heerlijk mondgevoel zonder te zwaar te worden. De lichtere, fruitige en meer delicate whisky van de "K" vormt het eerste en bovenste deel van het karakter van deze whisky, waarna het zwaardere distillaat van de met hout gestookte "W" zorgt voor de stevige basis waarop het geheel rust. Deze "S" staat dan ook model voor het brede en mooie smaakpatroon van Shizuoka.
De neus vult zich met honing, room, vanille en gaat dan via vers geroosterd brood, met een snufje turf, via wit en geel fruit naar eikenhout en de wat vreemde, maar o zo lekkere combinatie van rook en gevulde koek. Op de tong komen eerst vers gesneden bloemen langs, waarna biscuit, karamel, vers gebrande noten en weer vanilleroom overnemen. De afdronk is heerlijk dekkend en zeer smakelijk zonder te zwaar te zijn. Nu al een heerlijke combinatie.
Neus: honing, room, vanille en gaat dan via vers geroosterd brood, met een snufje turf, via wit en geel fruit naar eikenhout en de wat vreemde combinatie van rook en gevulde koek.
Smaak: vers gesneden bloemen langs, waarna biscuit, karamel, vers gebrande noten en weer vanilleroom overnemen.
Finish: dekkend en zeer smakelijk zonder te zwaar te zijn.