Barbera wordt in de Piemonte vaak gemaakt in een lichte, fruitige stijl, makkelijk drinkbaar en niet al te complex. Maar volgens de Vajra’s doet dit deze druif tekort. Zij kiezen daarom voor een langzame vergisting met een lange schilweking. De druiven komen van verschillende percelen, waarvan sommigen meer dan 50 jaar geleden werden aangeplant. De wijngaarden worden biologisch bewerkt. Ieder perceel heeft zijn eigen karakter, en wordt daarom apart gevinifieerd.
Na een vergistingsperiode van ca. 20 dagen worden de druiven geperst, waarna de wijn nog ca. 12 tot 14 maanden verder rijpt in roestvrijstalen vaten. Tijdens de vergisting wordt de most regelmatig over de kaap van schilletjes gepompt, om zo zoveel mogelijk kleur en aroma’s aan de druiven te onttrekken. Door de vergisting en rijping op roestvrijstaal behoudt de wijn het karakteristieke levendige, fruitige karakter van de druif.
Een uitnodigende wijn met levendige aroma;s van rood en donker fruit, aangevuld met zoete specerijen en kruiden en hints van anijs en grafiet. In de smaak prachtig gelaagde tonen van aardbeien, kersen en wat witte peper. Elegant en complex met een mooie mineraliteit.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen